G`AZZOLIY ASARLARI ASOSIDA TAVBANING MOHIYATI VA INSON RUHIYATIDADI O`RNI - Uralova Rayhona Abditolip qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur ilmiy ish Abu Hamid al- G`azzoliy tomonidan yozilgan ’’ ’’Ihyo ulum ad-din ’’ asaridagi tavba mavzusining mohiyati va inson ruhiyatidagi o`rni haqida tahliliy mulohazalarga bag`ishlangan . Asarda tavba nafaqat gunohan voz kechish , balki inson qalbining poklanishi , o`zini anglash va Allohga chin dildan yuzlanish jarayoni sifatida talqin qilinadi . G`azzoliy tavbani ma`naviy  yangilanishning boshlang`ich bosqichi deb hisoblaydi va uni ilm , pushaymonlik va iroda kabi asosiy tarkibiy qismlar orqali izohlaydi . Ushbu tezis tavbaning ruhiy salomatlikka ijobiy ta`sirini hamda zamonaviy inson hayotidagi dolzarbligini yoritadi .  Maqolada asarning bugungi davr kontekstidagi ahamiyati ham alohida tahlil qilingan bo`lib , u G`azzoliy merosining hozirgi kunda ham dolzarb va foydali ekanligini ko`rasatadi .