RUS VA INGLIZ TILLARINING LINGVISTIK JIHATDAN TAQQOSLANISHI - Baxodirova Nozimaxon Jamoliddin qizi,; Xamidova Maxbuba Kaharovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola rus va ingliz tillarining asosiy lingvistik xususiyatlarini taqqoslaydi, ularning fonetika, grammatika, sintaksis, so‘z boyligi, pragmatika va madaniyatga oid farqlarini o‘rganadi. Ingliz tili, nisbatan sodda grammatik tuzilishga, qat’iy so‘z tartibiga va keng so‘z boyligiga ega bo‘lsa, rus tili murakkab morfologik tizimga, moslashuvchan sintaksisga va o‘ziga xos fonetik xususiyatlarga ega. Maqola shuningdek, til va fikrlash o‘rtasidagi bog‘liqlikni, tarjima jarayonidagi qiyinchiliklarni ham ko‘rib chiqadi. Ingliz va rus tillarining o‘ziga xosliklarini taqqoslash, til o‘rganuvchilar, tarjimonlar va lingvistlar uchun muhim tushuncha va amaliy yondashuvlarni taklif etadi.