“INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNING TA’LIM SOHASIGA KIRIB KELISHI VA XORIJIY TILLARNI O’QITISHDAGI AHAMIYATI” - Ikromova Durdonaxon Ilhomjon qizi,; Anarkulova Zubayda, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada innovatsion texnologiyalarning ta’lim tizimiga kirib kelishi va ularning ayniqsa xorijiy tillarni o’qitish jarayonidagi o’rni yoritib berilgan. Bugungi kunda raqamli texnologiyalar, sun’iy intellekt, onlayn platformalar, interaktiv dasturlar va mobil ilovalar xorijiy tillarni o’rganish imkoniyatlarini kengaytirmoqda. Maqolada bu texnologiyalar orqali o’quvchilarning til ko’nikmalarini- eshitish, o’qish, yozish va so’zlashish- qanday rivojlantirish mumkinligini tahlil qilingan. Shunigdek, innovatsion yondashuvlar o’qituvchilarning dars jarayonini yanada samarali tashkil etishida tutgan o’rni haqida ham fikr yuritilgan. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonini zamonaviy texnologiyalar bilan uyg’unlashirish xoriiy til o’rgatishda muhim kalit ekanini ko’rsatadi.