TIJORAT BANKLARINING QIMMATLI QOG‘OZLAR BOZORIDAGI FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Abdullayev Doston Zubaydullo o’g’li, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklarining qimmatli qog‘ozlar bozoridagi faoliyatini takomillashtirish yo‘llari tahlil etiladi. Rivojlanayotgan mamlakatlar, jumladan, O‘zbekistondagi banklarning samaradorligiga ta’sir etuvchi asosiy omillar ko‘rib chiqiladi. Moliyaviy texnologiyalardan foydalanish, risklarni boshqarish strategiyalari, mutaxassislarni tayyorlash, xalqaro hamkorlik va huquqiy asoslar kabi masalalar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari O‘zbekiston banklari o‘z faoliyatini qanday yaxshilashi mumkinligini ko‘rsatib beradi, bu esa banklarning moliyaviy barqarorligi va bozor raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qiladi.