TIJORAT BANKLARINING QIMMATLI QOG‘OZLAR BOZORIDAGI FAOLIYATI - Abdullayev Doston Zubaydullo o’g’li, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklarining qimmatli qog‘ozlar bozoridagi faoliyatini tahlil etiladi. Qimmatli qog‘ozlar davlatning to‘lov oborotida katta rol o‘ynaydi, chunki ko‘pincha ular orqali iqtisodiyotning ustuvor sohalariga investitsiyalarni ta’minlovchi investitsion jarayonlar amalga oshiriladi. Shu bois, tijorat banklarning qimmatli qog‘ozlar bozoridagi ishtirokida investitsiya faoliyatining ko‘lami va samaradorligi hamon pastligicha qolmoqda. Shiningdek, ushbu maqolada tijorat banklarining qimmatli qog‘ozlar bilan amalga oshiriladigan investitsion operatsiyalarini tahlili, shuningdek banklarining qimmatli qog‘ozlar bilan amalga oshiriladigan investitsion operatsiyalarini rivojlantirishdagi muammolar hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha muallif yondashuvlari va takliflari keltirilgan.