O‘ZBEKISTONDA YIRIK TIJORAT BANKLARINI XUSUSIYLASHTIRISH ASOSLARI - Fayziyev Hosilbek Alijon o’g’li, (Ustozlar uchun, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida yirik tijorat banklarini xususiylashtirishning asosiy maqsadi bank sektorini modernizatsiya qilish, raqobat muhitini rivojlantirish va moliyaviy xizmatlar sifatini oshirishdan iborat. Xususiylashtirish jarayoni orqali davlatning bank tizimidagi ulushini kamaytirish, shuningdek, xorijiy investitsiyalarni jalb etish va banklarning boshqaruv tizimini takomillashtirish ko‘zda tutilgan.