ANDROID OPERATSION TIZIMINING TUZILISHI VA AHAMIYATI - Nizomov Shamshod shaxobiddin o’g’li,; Saidrasulov Sherzod Norboy o’g’li, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Android operatsion tizimining kelib chiqish tarixi, tuzilishi, texnologik jihatlari va zamonaviy axborot-kommunikatsiya sohasidagi o‘rni haqida fikr yuritiladi. Mobil qurilmalar sonining ortib borishi bilan bir qatorda, Android tizimiga asoslangan qurilmalarning ommalashuvi ham kuzatilmoqda. Maqolada Android tizimining qatlamli tuzilmasi, ochiq kodli ekotizim, Google xizmatlari bilan integratsiyasi va undan foydalanish imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, Android tizimining afzalliklari, kamchiliklari hamda turli qurilmalarda (mobil, planshet, aqlli soat, televizor) qo‘llanishi tahlil qilinadi. Kelajakda sun’iy intellekt va IoT texnologiyalari bilan uyg‘unligi uning strategik ahamiyatini yanada oshiradi.