TASHKILOTLARDA XODIMLARNING MAQSADLI MALAKASINI OSHIRISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH YO’LLARI - Saitova Xulkara Ahmadovna (Ustozlar uchun, 2025)
Tashkilotlarda xodimlarning maqsadli malakasini oshirish tizimini takomillashtirish hozirgi kunda iqtisodiy, ijtimoiy va texnologik o'zgarishlarga moslashish uchun zaruriy elementlardan biri hisoblanadi. Xodimlar malakasini oshirish nafaqat ularning professional rivojlanishini ta'minlab, balki tashkilotlarning raqobatbardoshligini oshirishga ham xizmat qiladi. Shu bois, bu jarayonni samarali tashkil etish uchun qonuniy asoslar, xalqaro tajriba va zamonaviy metodlarni o‘rganish, shuningdek, metodologik yondashuvlar va ularning ish beruvchi va xodimlar o‘rtasidagi o‘zaro aloqalari alohida e'tiborga olinishi lozim. Ushbu maqolada xodimlarning malakasini oshirish tizimining takomillashtirilishiga qaratilgan qonuniy, tashkiliy va metodologik jihatlar, shuningdek, xalqaro tajriba va samarali metodlar haqida batafsil so‘z yuritiladi.