TIJORAT BANKLARIDA ICHKI AUDITNI SAMARALI TASHKIL ETISH - Muhammadiyev Bobosher Bahodir o‘g‘li, (Ustozlar uchun, 2025)
Bugungi kunda O‘zbekiston Respublikasida bank tizimini modernizatsiya qilish, moliyaviy barqarorlikni ta’minlash va xalqaro standartlarga mos ravishda isloh qilish jarayonlari izchil davom etmoqda. Shu munosabat bilan tijorat banklarida ichki audit tizimini samarali tashkil etish masalasi yanada dolzarb tus olmoqda. Ichki audit bank faoliyatining ajralmas qismi bo‘lib, moliyaviy hisobotlarning ishonchliligi, moliyaviy xavflarni kamaytirish, ichki nazorat tizimining ishlashini ta’minlash va shaffoflikni kuchaytirishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu tezisda muallif tomonidan olib borilgan “Tijorat banklarida ichki auditni samarali tashkil etish” mavzusidagi ilmiy izlanish natijalari va asosiy xulosalar yoritiladi.