GEORG FRIDRIK GENDEL IJODIDA SHARQ MUSIQASINING TA’SIRI - Tohirjonova Mavluda Mansurjon qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada barokko davrining buyuk bastakori Georg Fridrik Gendelning ijodiy faoliyati hamda uning musiqasida Sharq motivlarining ifodalanishi tahlil qilinadi. Ayniqsa, bastakorning oratoriyalari va opera asarlarida Sharq madaniyati, timsollar, ritmlar va harmoniyalar qanday aks etganiga e’tibor qaratiladi. Maqola Gendelning g‘arbiy musiqa an’analarini Sharqona ohanglar bilan uyg‘unlashtirish mahoratini ochib beradi.