ELEKTRON KITOBLAR VA QOG'OZLI KITOBLARNI AFZALIKLARI VA KAMCHILIKLARI. - Qanoatova Nazokatxon; Vohidova Farangiz bonu Sardorbek qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy axborot texnologiyalari rivojlanishi natijasida paydo bo'lgan elektron kitoblar va an'anaviy qog'ozli kitoblar o'rtasidagi farqlar, hamda kamchiliklar tahlil qilinadi.Elektron kitoblarning qulayligi, ko'p miqdordagi materiallarning bir qurilmada saqlash imkoniyati, ekalogik jihatdan tejamkorligi  va tezkor yetkazib berilishi kabi jihatlar zamonaviy o'quvchilar e'tiborini tortmoqda . Biroq, tadqiqoqlar shuni ko'rsatadiki, bosma kitoblar bilan o'qish va ma'lumotni eslab qolish darajasi yuqoriroq bo'lishi mumkin.Shuningdek , qog'ozli kitoblar kitobxon va matn o'rtasida kuchliroq hissiy bog'lanishni ta'minlaydi, bu esa madaniy va estetik qadiriyatlar nuqtai nazardan muhimdir. Shu bois, maqolada ikki turdagi kitoblarning jamiyatda tutgan o'rni, ta'lim tizimiga ta'siri hamda ularning kelajakdagi istiqbollari keng muhokama qilinadi.