GAVDA SUYAKLARINI TUZILISHI VA BIRIKISHI - Alimardonova Moʻtabar Xolmoʻminovna,; Oʻtanov Xondamir Joʻra oʻgʻli, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu mavzuda inson gavdasining suyak tizimi tuzilishi, suyaklarning shakli, joylashuvi va funksional ahamiyati haqida ma’lumot beriladi. Gavda suyaklari: bosh suyaklari, umurtqa pog'onasi, ko‘krak qafasi, yelka kamari, qo‘l va oyoq suyaklarining anatomik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, suyaklarning o‘zaro birikish turlari — harakatsiz (yopishgan), yarim harakatchan va harakatchan bo‘g‘imlar (bo‘g‘im joylari) haqida ilmiy asosda bayon qilinadi. Bu bilimlar anatomiya, sport, tibbiyot va biologiya sohalarida amaliy qo‘llanilishi mumkin.