OʻQUVCHI-YOSHLAR TARBIYASIDA PSIXOLOGIK TAYYORGARLIKNING AHAMIYATI - Oʻrinova Gulsevar Lochinbek qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola oʻquvchi-yoshlar faoliyatida psixologik tayyorgarlikning ahamiyatiga bag‘ishlangan bo‘lib, yuqori sinf oʻquvchilarining kasbiy, hayotiy, ilmiy, psixologik tayyorgarligini o‘rganishni nazarda tutadi. Shuningdek, maqola mazmunida asosli manbalar orqali oʻquvchilarning individual xususiyatlari, ularning psixologik qiyofasi va funktsiyalari ilmiy asoslar orqali yoritilgan.