ESTETIK MADANIYAT TUSHUNCHASINING MOHIYATI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Gaybullaeva Shodiyona Tashpulatovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada estetik madaniyat tushunchasining mohiyati, tarkibiy qismlari va rivojlanish bosqichlari tahlil etilgan. Estetik madaniyat insonning go‘zallikka bo‘lgan munosabati, didi, tafakkuri va ijodiy qobiliyatlarini shakllantirishda muhim omil hisoblanadi. Muallif estetik ehtiyoj, ideal, tafakkur, his-tuyg‘u va faoliyat kabi asosiy tarkibiy qismlarini ajratgan holda, ularning shaxs kamoloti va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rnini ochib bergan. Shuningdek, estetik madaniyatning bolalikdan to voyaga yetguncha bo‘lgan bosqichlari izchil yoritilgan.