АВТОМОБИЛЛАР БЎЙЛАМА ОРАЛИҒИДА ХАВФСИЗ МАСОФАНИ МОДЕЛЛАШТИРИШ - O’taganov S,; Tuxtamishov S.S,; Ochilov A.M,; Abduraximov L.X,; Islamov Sh,; Sattivaldiyev B, (Ustozlar uchun, 2025)
Замонавий автомобилларда жараёнларни бошқаришни автоматлаштириш давр талабига айланган. Йўлларда йўл-транспорт ходисаларининг олдини олишнинг бир йўли бу, ҳавсиз оралиқ масофани сақлашдан иборат. Шундай экан хайдовчи ва йўловчилврнинг хавсизлигини нутаи назардан оралиқ хавфсиз масофани сақлаш муҳум аҳамият касб этади.