KICHIK BIZNES KORXONALARIDA MOLIYAVIY BARQARORLIKNI TAMINLASHNING INVESTITSION MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI. - Asomidinova Moxigulbonu Oybek qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola kichik biznes korxonalarida moliyaviy barqarorlikni taminlash uchun investitsion mexanizmlarni takomillashtirish yollarini organadi. Maqolada kichik bizneslarning moliyaviy resurslarga ega bolishdagi muammolari tahlil qilinadi va investitsiyalarni jalb qilishning zamonaviy usullari, shu jumladan, venchur kapital, kraudfanding va davlat grantlari kabi mexanizmlar korib chiqiladi. Tadqiqotda Ozbekistonning iqtisodiy sharoitlari asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Natijalar kichik bizneslar uchun moliyaviy barqarorlikka erishishda diversifikatsiyalashgan investitsiya strategiyalarining muhimligini korsatadi.