O’ZBEKISTONDA DAVLAT ORGANLARINING MEHNATGA HAQ TO’LASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - Eshmurodov Elyor Xolmurodovich, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida davlat organlarida mehnatga haq to‘lash tizimini takomillashtirish masalalariga bag‘ishlangan. Tadqiqotda xalqaro tajribalar, jumladan Skandinaviya mamlakatlari, Yaponiyaning natijaviylik va jamoaviy muvaffaqiyatni rag‘batlantirish tizimlari, AQSh va Fransiya tizimlari o‘rganildi. Maqolada O‘zbekiston sharoitlariga moslashtirish imkoniyatlari va davlat boshqaruvini takomillashtirish yo‘llari, shuningdek, rag‘batlantirish mexanizmlarining samaradorligini oshirish uchun tavsiyalar berilgan. Tadqiqot davlat xizmatchilarining mehnat samaradorligini oshirish va tizimning shaffofligini ta’minlashga qaratilgan yondashuvlarni ishlab chiqishga qaratilgan.