YUQORI SINF O‘QUVCHILARINING SOTSIOLINGVISTIK KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHGA DOIR HORIJIY TAJRIBALARNING QIYOSIY TAHLILI. - Maqsudova Naziraxon Ikromjonovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada yuqori sinf o'quvchilarining sotsiolingvistik kompetensiyalarini rivojlantirishga qaratilgan xorijiy tajribalar qiyosiy tahlil qilinadi. AQSh, Buyuk Britaniya  kabi davlatlarning ta'lim tizimlaridagi yondashuvlar tahlil qilinadi. Maqola ushbu tajribalarni O'zbekiston ta'lim tizimida qo'llash imkoniyatlarini muhokama qiladi.