BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA KITOBGA MUHABBATNI UYG‘OTISH METODLAR - Xudaynazarova Gulbahor Azamatovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida kitobga muhabbatni shakllantirish, ularni muntazam mutolaaga jalb etish metodlari tahlil qilinadi. Kitobxonlik madaniyatining bolalik davridan boshlab rivojlantirilishi shaxs kamoloti va bilimga bo‘lgan qiziqishning mustahkam poydevori ekani ilmiy va amaliy misollar bilan asoslab beriladi. Dars jarayonida, sinfdan tashqari tadbirlarda va oilaviy muhitda kitobga mehr uyg‘otuvchi samarali usullar, o‘yinlar, sahnalashtirish va interaktiv mashg‘ulotlar orqali erishiladigan natijalar yoritiladi. Maqola boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari, ota-onalar hamda pedagogika yo‘nalishidagi mutaxassislar uchun foydali tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.