MRT VA MSKT APPARATLARINING UROLOGIYA SOHASIDAGI QO‘LLANILISHI VA TEXNIK TAHLILI - Bahronov Diyorbek,; Hojiqurbonov Dilshodbek, (Ustozlar uchun, 2025)
Urologiya sohasida diagnostika va davolash usullarining rivojlanishi bilan birga, zamonaviy tibbiyotda MRT (Magnit-Rezonans Tomografiya) va MSKT (Kompyuter Tomografiya) kabi tasvirlash texnologiyalarining roli kuchayib bormoqda. Ushbu maqolada MRT va MSKT apparatlarining texnik ishlash tamoyillari, urologik kasalliklarni tashxislashdagi afzalliklari va cheklovlari muhokama qilinadi. Texnologiyalarni urologik amaliyotda qo‘llashning samaradorligi, apparatlar orasidagi farqlar va ularning ishlash prinsiplariga doir tafsilotlar keltirilgan. Maqola shuningdek, urologiyada eng ko‘p uchraydigan kasalliklar bo‘yicha MRT va MSKT tasvirlash usullarini qo‘llashni tahlil qiladi.