ONA VA BOLA SALOMATLIGINI MUSTAHKAMLASHDA JISMONIY TARBIYA VA SPORTNING O'RNI - Ramanova Dilfuza Kenjayevna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ona va bola salomatligini mustahkamlashda jismoniy tarbiya va sportning o‘rni juda katta ahamiyatga ega. Hayotning eng muhim davrlaridan biri bo‘lgan homiladorlik va bolalik davrida sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, jismoniy faollikni targ‘ib qilish ona va bolaning sog‘lig‘i uchun muhim omil hisoblanadi. Jismoniy tarbiya va sport nafaqat organizmning jismoniy holatini yaxshilashga xizmat qiladi, balki ruhiy salomatlikni mustahkamlashda, immun tizimini kuchaytirishda, stressni kamaytirishda ham muhim rol o‘ynaydi.