FEMIN GIMNASTIKA SPORT TURLARIGA IXTISOSLASHGAN SPORTCHI QIZLARNING JISMONIY ISH QOBILIYATINI OSHIRISH YO'LLARI - Avazniyazova Gulandom Abdurasulovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Femin gimnastika sport turlariga ixtisoslashgan sportchi qizlarning jismoniy ish qobiliyatini oshirish yo‘llari haqida so‘z yuritishda avvalo ushbu sport turining o‘ziga xos xususiyatlarini chuqur tahlil qilish zarur. Femin gimnastika – bu nafaqat jismoniy kuch va chidamlilikni talab qiladigan, balki yuqori darajada muvozanat, moslashuvchanlik, koordinatsiya va estetikani birlashtirgan sport turi hisoblanadi. Shu sababli, sportchi qizlarning jismoniy ish qobiliyatini oshirishda kompleks yondashuv qo‘llanilishi lozim.