YUQORI MALAKALI SPORTCHI QIZLARDA TOLIQISH HOLATLARINI TASHXISLASHNING ILMLY-USLUBIY JIHATLARI VA TIKLANISH TADBIRLARINI O,TKAZISH TAMOYILLARI - Kidirbayev Anvar Urinbayevich, (Ustozlar uchun, 2025)
Sportchi qizlarning yuqori malakali sport faoliyatida toliqish holatlari muhim muammo hisoblanadi. Toliqish — bu sportchining jismoniy va ruhiy holatining pasayishi, ish qobiliyatining kamayishi, natijada sport faoliyatining samaradorligining pasayishi bilan xarakterlanadigan holatdir. Ayniqsa, yuqori malakali sportchi qizlarda toliqish holatlarini o‘z vaqtida aniqlash, to‘g‘ri tashxislash va samarali tiklanish tadbirlarini o‘tkazish sport natijalarini yaxshilashda katta ahamiyatga ega.