TA’LIMDA INSONPARVARLIK TAMOYILLARI - Baratov Rashit O’sarovich, (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada Markaziy Osiyo respublikalarida oliy ta’lim tizimida keyingi yillarda amalga oshirilayotgan o‘zgarishlar, mintaqadagi oliy ta’lim muassasalarining xalqaro reytinglardagi ishtirokini yaxshilash yo‘lidagi kurash va o‘zaro raqobat tendensiyalari chuqur tahlil qilingan. Maqolada O‘zbekiston va Qozog‘iston oliy ta’lim muassasalarining ta’lim sifati, bandlik masalalari hamda ilmiy tadqiqotlar bo‘yicha qiyosiy tahlili keng yoritilgan. Ma’lumki, ta’lim va tarbiya sohasida har qancha ilmiy tadqiqot olib borilsa ham, bu jarayon doimiy va yangilanishga moyil bo‘lib, boshqa sohalardan ajralib turadi. Umuman olganda, mazkur tadqiqot XXI asrning birinchi choragida Markaziy Osiyo mamlakatlarida oliy ta’lim tizimidagi islohotlarning mazmun-mohiyatini ochib beradi.