IQTISODIY SAMARADORLIK KO’RSATKICHLARI - Akbarova Barno Shuxratovna,; Xalilov Jamshid, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada iqtisodiy samaradorlik tushunchasining nazariy asoslari, uni baholash usullari va amaliy qo‘llanilishi yoritilgan. Unda samaradorlikni o‘lchovchi asosiy ko‘rsatkichlar tahlil qilinib, ularning turli iqtisodiy subyektlar faoliyatida qanday ahamiyat kasb etishi haqida so‘z boradi. Shuningdek, maqolada ishlab chiqarish, moliyaviy boshqaruv va ijtimoiy natijalarga asoslangan samaradorlik misollar bilan ko‘rsatilib, uni oshirish yo‘nalishlariga e’tibor qaratilgan.