O’ZBEK MILLIY URF ODATLARI, AN’ANALARI VA ULARNING ZAMONAVIY KUNDAGI O’RNI - To’raquova Nilufar Mamarayim qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
O’zbek xalqini o’ziga xos va boy bo’lgan tarixi va madaniyati asrlar o’tgan sayin shakllangan urf-odatlar, an’analar va aqdriyatlarda namoyon bo’ladi. Shunday an’analar, urf-odatlar, udumlar xalqlarning turmush tarzini, madaniy- ma’naviy dunyosini va jamiyatdagi turli munosabatlarini tartibga solishda muhim rol o’ynaydi. Hozirda, zamonaviy hayot va turmush tarzi globllashgani va  rivojlangani sayin ba’zi urf odatlar o’zgarib yangi sharoitlarga moslashib bormoqda. Ushbu maqolada o’zbek xalqining milliy urf odatlari, ularning asosiy turlari va hozirgi kundagi o’rni tahlil qilinadi.