ARABINOZA – O‘SIMLIK POLISAXARIDLARI TARKIBIDAGI MONOSAXARID - Davronova Gulsanamxon Faxriddinova, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada arabinozaning kimyoviy tuzilishi, o‘simlik polisaxaridlari tarkibidagi o‘rni va biologik funksiyalari yoritilgan. Arabinozaning hujayra devori strukturasidagi ahamiyati, uning sanoat va biotexnologiyadagi qo‘llanilishi ham ko‘rib chiqilgan. Arabinoza – o‘simlik hujayralarining barqarorligi, moslashuvchanligi va himoya funksiyasini ta'minlovchi asosiy monosaxaridlardan biridir.