ORTODONTIK BUZILISHLAR: SABABLAR VA DIAGNOSTIKA USULLARI - Mutalipov Ulugʻbek; Qodirjonov Shermuhammad Qobiljon oʻgʻli (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ortodontik buzilishlarning asosiy sabab va omillari hamda ularni aniqlash uchun qollaniladigan diagnostika usullari batafsil tahlil qilinadi. Ortodontik patologiyalar inson salomatligi va estetik korinishiga salbiy tasir korsatishi sababli, ularni erta aniqlash va davolash muhim ahamiyatga ega. Tadqiqot davomida zamonaviy diagnostika usullari, jumladan, klinik tekshiruvlar, rentgenografiya, fotogrammetriya va 3D skanerlash kabi metodlar korib chiqildi. Maqola ortodontik buzilishlar profilaktikasi va davolashda samarali yondashuvlar ishlab chiqishga yordam beradi.