KICHIK GURUHLAR ULARDAGI DINAMIK JARAYONLAR - Ochilov Akmal Erkin o'g'li, (Ustozlar uchun, 2025)
Kichik guruhlar insonlarning ijtimoiy hayotida muhim o‘rin tutadi. Ular odamlar o‘rtasidagi muloqotning eng yaqin va samarali shakllaridan biri bo‘lib, shaxslar o‘zaro munosabatlar, hamkorlik va o‘zaro ta’sir orqali o‘zlarini ifoda etadilar. Kichik guruhlar tarkibida yuz beradigan dinamik jarayonlar guruh a’zolarining harakatlari, hissiyotlari, qarorlari va ijtimoiy munosabatlarini o‘zaro bog‘laydi. Bu jarayonlar guruhning samaradorligi, barqarorligi va a’zolar o‘rtasidagi o‘zaro tushunishni shakllantirishda muhim ahamiyatga ega.