SHAXS ESTETIK KAMOLOTIDA MUSIQA MADANIYATINI YUKSALTIRISH MEXANIZMLARI MECHANISMS FOR ENHANCING MUSIC CULTURE IN THE AESTHETIC DEVELOPMENT OF THE INDIVIDUAL МЕХАНИЗМЫ ПОВЫШЕНИЯ МУЗЫКАЛЬНОЙ КУЛЬТУРЫ В ЭСТЕТИЧЕСКОМ РАЗВИТИИ ЛИЧНОСТИ - Abduraimova Barchinoy Demir qizi,; Namozova Diloromxon Tursunovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada musiqa madaniyatining shaxs estetik kamolotidagi o‘rni va uni yuksaltirishning samarali mexanizmlari tahlil qilinadi. Musiqa vositasida estetik didni shakllantirish, ma'naviy tarbiya berish, shaxsiy ong va tafakkurni rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ta’lim va tarbiya jarayonida musiqa madaniyatini chuqurlashtirishga xizmat qiluvchi metod va yondashuvlar yoritiladi.