BUYRAK KASALLIKLARI – SOKIN XAVF, HAYOT TAYANCHINING SINOVLARI - Oʻktamova Gavhar Tolibovna,; Zokirjonova Havasxon Mahammadjon qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur materialda inson organizmining eng muhim hayotiy a’zolaridan biri — buyraklar va ularga oid keng tarqalgan kasalliklar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Unda buyraklarning asosiy funksiyalari, ularning kasallanish sabablari, simptomlari va profilaktika choralari yoritilgan. Ayniqsa, buyrak kasalliklarining dastlabki bosqichlarda belgisiz kechishi va bu holatni erta aniqlashning ahamiyati alohida ta’kidlanadi. Shuningdek, kasalliklarning oldini olishda sog‘lom turmush tarzining o‘rni ham ko‘rsatib beriladi. Material tibbiyot talabalari, amaliyotchi shifokorlar va sog‘liqni saqlash sohasiga qiziquvchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.