O‘QUVCHILARDA ARGO VA JARGON TUSHUNCHALARINI SHAKLLANTIRISH VA BAHOLASH USULLARI - Qahramonova Mohigul, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy-uslubiy maqolada 10-sinf ona tili darsligida berilgan “Argo va jargon” mavzusini o‘qitish metodikasi yoritilgan. Maqolada mavzuning lingvistik asoslari, yosh xususiyatlari nuqtayi nazaridan darsda yondashuvlar, samarali metodlar, o‘quvchilar bilan ishlashda tarbiyaviy yondashuvlar va amaliy topshiriqlardan foydalanish yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, argo va jargonning o‘quvchilarning nutq madaniyatiga ta’siri hamda tanqidiy fikrlashni shakllantirishdagi o‘rni ilmiy va metodik jihatdan asoslangan. Maqola ona tili o‘qituvchilari uchun amaliy qo‘llanma sifatida tavsiya etilgan.