O‘QUVCHILARDA AJRATILGAN BO‘LAKLAR VA KIRITMALARNI ANGLASH KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISH - O‘razaliyeva Sevinch Muradulla qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tilining sintaktik tizimida ajratilgan bo‘lak va kiritmalar hodisasi o‘rganilgan. Ajratilgan bo‘laklarning gap tuzilmasidagi grammatik o‘rni va nutqdagi ifodalilikni oshirishdagi vazifasi tahlil qilingan. Kiritmalarning esa gapga qo‘shimcha ma’no munosabatlarini olib kirishdagi roli izohlangan. Maqolada ajratilgan bo‘lak va kiritmalarning o‘xshashliklari va farqlari ilmiy asosda solishtirma metod orqali yoritilgan. Tadqiqot tili madaniyatini rivojlantirishdagi amaliy ahamiyati ta’kidlangan.