O‘QIB TUSHUNISH MALAKASINI RIVOJLANTIRISHDA MATN TURLARINING O‘RNI - Dilshoda Isoqulova, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning o‘qib tushunish kompetensiyasini shakllantirishda matn va uning turlarini o‘qitishning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda matnning ta’limdagi asosiy vazifalari, o‘quv jarayonida qo‘llaniladigan matn turlari (badiiy, ilmiy, publitsistik, amaliy) hamda ularning har biri bilan ishlash metodikasi tahlil qilingan.