FRACKTALLAR VA ULARNING SOHALARDA QO‘LLANILISHI - Farmonova Dildora Normurod qizi,; Nurullayeva Durdona Ziyodulla qizi,; I. N. Mladenov,; S.H. Alimov, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada fraktallar tushunchasi, ularning asosiy xususiyatlari va matematik analizdagi o‘rni yoritilgan. Fraktallar geometrik va dinamik tizimlarda qanday qo‘llanilishi hamda ularning turli amaliy sohalarga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, fraktallar uchun hisoblangan o‘lcham tushunchasi va ularning differensial hamda integral hisob bilan bog‘liqligi tadqiq qilinadi. Maqolada matematik modellashtirish va sonli hisoblash usullari yordamida fraktallarning zamonaviy tahlili taqdim etilgan.