BOLALARGA NISBATAN OILADAGI ZO‘RAVONLIKNI OLDINI OLISH VA IJTIMOIY PSIXOLOGIK ASOSLARI - Gulnora Abdullayeva,; Gulnoz Urinova Boltaboevna,; Iroda Ischonova Matkarimovna,; Gulshoda Saddinova Abdullayevna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Bolalarga nisbatan zo‘ravonlik muammosi muhokama qilinadi. Bolalarga nisbatan zo‘ravonlik o‘zi nima, qanday ko‘rinishlari va turlari mavjud ekanligi haqida so‘z boradi. Oilaviy zo‘ravonlik qurboniga aylangan bolalarga psixikasidagi o‘zgarishlar yoritib beriladi. Bundan tashqari oilaviy zo‘ravonlik keltirib chiqarishi mumkin bulgan oqibatlar va ularni oldini olish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.