O‘SMIRLIK DAVRIDA BOLALARNING RUHIY HAMDA JISMONIY RIVOJLANISH BOSQICHLARI - G'aniyeva Jang'ila Imomovna (Ustozlar uchun, 2025)
O‘tish davri yoki o‘smirlik bu-bolaning katta insonga aylanishining uzoq va qiyin bosqichi. JSST o‘smirlarni 10 yoshdan 19 yoshgacha bo‘lgan bolalar va yoshlar deb belgilaydi. Bu davrda inson nafaqat jismonan, balki psixologik jihatdan ham o‘sadi.