BOLALARDA QOBILIYATNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Ashurov Abdulla Xolto'rayevich, (Ustozlar uchun, 2025)
O’quv faoliyatida bola o’z irodasini o’quv maqsadlariga erishish uchun mashq qildiradi. O’quv faoliyati boladan nutq, diqqat, xotira, tasavvur va tafakkurini kerakli darajada rivojlanishini talab etgan holda, bola shaxsi rivojlanishi uchun yangi sharoitlarni yaratadi.