UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA PEDAGOGLAR ISH FAOLIYATI JARAYONIGA PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Ergasheva Mahfuza Murtozaqul qizi; Amonova Ma'rifat Erkin qizi (Ustozlar uchun, 2025)
O‘qituvchi eng avvalo o‘quv-tarbiya jarayonida o‘quvchilar faolligini oshirishni esdan chiqarmasligi, yuzaga kelgan muammolarni mustaqil yechishga o‘rgatishi, o‘quvchi tashabbuskorligi va ijodkorligi asosida o‘zining kimligini namoyish etishiga yordamlashishi zarur. Buning uchun o‘qituvchi shaxsiy hamda kasbiy sifat va fazilatlarni to‘liq egallagan bo‘lishi lozim, bunday o‘qituvchilar o‘quvchilar bilan ko‘proq do‘stona muloqotda bo‘ladilar, o‘zaro fikr almashadilar, mavzuga doir muammoni tahlil qiladilar va bir qarorga keladilar.