MAKTABDA YUQORI SINF OʻQUVCHILARI ORASIDA SOGʻLOM PSIXOLOGIK MUHIT VA AXLOQIY TARBIYANI SHAKLLANTIRISH USULLARI - Sharifzoda Raximbek, (Ustozlar uchun, 2025)
Axloqiy tarbiyaning asosiy vazifasi maktab yoshidagi o‘quvchilarini zamonaviy turmush tarziga mos keladigan axloqiy ongni, barqaror axloqiy xulq-atvor va axloqiy tuyg‘ularni shakllantirish, har bir shaxsning faol hayotiy pozitsiyasini, o‘z xattiharakatlarida rahbarlik qilish odatini shakllantirishdan iborat.