SHARQ VA G‘ARB ADABIYOTIDA MUHABBAT TASVIRI: QIYOSIY TAHLIL - Mohizarbegim Ergasheva, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Sharq va G‘arb adabiyotida muhabbat mavzusining tasviri taqqosiy tahlil qilinadi. Alisher Navoiy, Hofiz kabi Sharq adiblarining asarlarida muhabbat ilohiy va ruhiy kamolot vositasi sifatida ifodalangan bo‘lsa, Shekspir va Jeyn Ostin kabi G‘arb yozuvchilarida u insoniy hissiyotlar, hayotiy tanlov va ijtimoiy to‘siqlar bilan bog‘lanadi. Maqolada ikki adabiy an’anadagi yondashuvlarning o‘xshash va farqli jihatlari tahlil qilinib, zamonaviy adabiyotda bu yondashuvlarning uyg‘unlashuvi haqida xulosa beriladi.