O‘ZBEKISTON HUDUDIDAGI QADIMIY MANZILGOHLAR - Dilfuza Tajiboyeva Sadriddinovna (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston hududida joylashgan qadimiy manzilgohlar — Afrosiyob, Tuproqqal’a, Paikent, Shahrisabz, Qo‘yqirilgantepa kabi tarixiy markazlarning tarixi, ahamiyati va ilmiy-arxeologik qiymati yoritilgan. Ushbu manzilgohlarning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda ularning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilingan. Maqola davomida qadimiy shaharlardan topilgan topilmalar, arxeologik tadqiqotlar natijalari asosida O‘zbekiston hududining qadimdan buyuk sivilizatsiyalar o‘chog‘i bo‘lib kelgani asoslab berilgan. Shuningdek, ushbu tarixiy yodgorliklarning madaniy merosni asrashdagi o‘rni haqida xulosa chiqarilgan.