TO'RTLAMCHI DAVR YOTQIZIQLARI - Sobirov Axrorjon,; Hikmatullayev Jahongir,; Xalimova Shaxnoza, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada To‘rtlamchi davr geologik yotqiziqlari, ularning kelib chiqishi, shakllanish sharoitlari, tarkibiy xususiyatlari va morfologiyasi haqida ilmiy asoslangan ma’lumotlar taqdim etilgan. To‘rtlamchi davr — geologik vaqtning eng oxirgi davri bo‘lib, bu davrda Yer yuzasida muhim iqlimiy o‘zgarishlar, muzliklar davri, dengiz darajalarining o‘zgarishi va yangi geomorfologik shakllar yuzaga kelgan. Maqolada shuningdek, O‘zbekiston hududida uchraydigan To‘rtlamchi yotqiziqlar tahlil qilinib, ularning ilmiy va amaliy ahamiyati ko‘rsatib berilgan.