XORIJ PSIXOLOGIYASIDA MOTIV VA MOTIVATSIYA MUAMMOSI - G’aybullayeva Zarnigor Farxod qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Inson xulq-atvori,uning bog’lanishi va faolligini tushuntirib beruvchi psixologik sabablar majmuini bildiradi.Ijtimoiy psixologlarning ijtimoiy psixik hodisalarni;hislarni,kayfiyatlarni,faoliyat motivlarini va boshqalarni o’rganishdagi asosiy vazifasi va bu hodisalarning paydo bo’lish va shakllanish qonunlarining, obyektiv omillarning,ijtimoiy-iqtisodiy tabiatini tahlil qilishdan iborat bo’lmog’i kerak.