YOSHLARDA DEPRESSIYANING SHAKLLANISHI VA UNING BELGILARI - Qosimova Dilfuza Shoviddinovna,; Davronova Dilafro‘z Samadovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Depressiya, umuman olganda, hayotga befarqlik va tushkunlikni his qilish natijasida hayotdan zavqlana olmaslik holatidir. Depressiya kayfiyati bolalarda ham, kattalarda ham kuzatilishi mumkin. 1970-yillarga qadar bolalarda ruhiy tushkunlik paydo bo’lishi mumkin emas, degan fikrda bolalarni beparvo va g’am-tashvishdan uzoq deb bilish tendentsiyasi ustunlik qildi.