OILAVIY NIZOLAR VA ULARNING BOLALAR RUHIY SALOMATLIGIGA TA'SIRI - Yunusova Feruza Maxamadaliyevna (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada oilaviy nizolar va ularning bolalar ruhiy salomatligiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Oilaviy muhitda yuzaga keladigan ziddiyatlar, nizolar va psixologik bosimlar bolalarning emotsional, psixologik va ijtimoiy rivojlanishiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Tadqiqot davomida nizoli oilalarda tarbiyalanayotgan bolalarda uchraydigan asosiy psixologik muammolar, ularning sabablari hamda ularni bartaraf etish yo‘llari yoritib beriladi. Shuningdek, maqolada bolalar ruhiy salomatligini mustahkamlashga qaratilgan psixologik yordam va profilaktika choralari ham ko‘rib chiqiladi. Ushbu mavzu bo‘yicha olib borilgan nazariy hamda empirik tadqiqotlar asosida xulosalar keltirilgan..