O‘QUVCHILARNING INDIVIDUAL PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI ASOSIDA ZAMONAVIY KASBLARGA YO‘NALTIRISH METODLARI - Xalimbayeva Zulxumor Tajimuratovna,; Karimova Mardona Ulugʻbekovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning individual  psixologik xususiyatlarini inobatga olgan holda zamonaviy kasblarga yo‘naltirish metodlari tahlil qilinadi. Zamonaviy jamiyatda kasb tanlash murakkab jarayon bo‘lib, u shaxsning qiziqishlari, qobiliyatlari va psixologik xususiyatlariga mos kelishi zarur. Maqolada o‘quvchilarning temperament, iqtidori, qiziqishlari va shaxsiyati asosida kasb tanlashga oid psixologik yondashuvlar, metodlar va amaliy tavsiyalar keltiriladi. Shuningdek, o‘quvchilarning individual farqlari hisobga olinib, ularni kasb tanlashda samarali yo‘naltirishda maktab psixologining o‘rni ta’kidlanadi. Tadqiqot natijalari zamonaviy ta’lim muassasalarida shaxsga mos kasb yo‘naltirishning samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.