OʻQUVCHILARNING IJTIMOIY MOSLASHISH JARAYONIDA MAKTAB AMALIYOTCHI PSIXOLOGINING MUHIM VAZIFALARI - Xolmetova Aziza Xasanovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ijtimoiy moslashuv-bu shaxs o'zi faoliyat ko'rsatadigan jamiyat talablari va me'yorlariga moslashish jarayoni. 5-6-sinf o'quvchilari uchun bu davr rivojlanishda muhim ahamiyatga ega, chunki ular yangi ijtimoiy muhitlar, o'quv talablari va jamiyatdagi rollaridagi o'zgarishlarga duch kelishadi. Ushbu maqolada biz ushbu yosh oralig'idagi oʻquvchilarning ijtimoiy moslashuvining xususiyatlarini ko'rib chiqamiz