REPRODUKTIV YOSHDAGI AYOLLARDA QIZILCHA XAVFI: HOMILADORLIKDAGI OQIBATLAR VA PROFILAKTIKA - Masharipov S.M; Masharipova Sh.S (Ustozlar uchun, 2025)
Qizilcha — bu yuqori darajada yuqumli virusli infeksiya bo‘lib, homiladorlikning ayniqsa birinchi uch oyligida homila uchun jiddiy asoratlar keltirib chiqarishi mumkin. Eng asosiy xavf tug‘ma qizilcha sindromi (TQS) hisoblanadi. Ushbu maqolada homiladorlik davrida qizilchaning klinik kechishi, tashxis usullari, homilaga salbiy ta’siri va profilaktika choralariga e’tibor qaratiladi.