PLANKNING RADIATSIYA NAZARIYASI - Eshmamatov Zokir; Yunusova Aziza (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Plank nazariyasi kvant nazariyasining tugʻilishiga sabab boʻlib, A.Eynshteynning fotoeffekt nazariyasi, Bor atom modeli va kvant mexanikasining rivojlanishiga asos boʻlishi yoritilgan.